Carregant pàgina...

¿Vols col·laborar amb el Blog del CCN?

Si vols col·laborar amb el Blog del Club Català de Naturisme pots enviar les teves cròniques, notícies, anècdotes,... fent click aquí

28 d’agost 2008

Especial Sitges: Protesta nudista a Sitges pel cartell d'una platja

El Periódico de Catalunya

"Una vintena de nudistes es van passejar ahir per la platja de Sant Sebastià de Sitges, entre la sorpresa d'alguns banyistes, per protestar contra la decisió de l'ajuntament de mantenir uns polèmics cartells en una de les seves platges de referència, cala Balmins. Els naturistes van optar per traslladar la seva petita manifestació a una platja en què habitualment tothom està vestit, per cridar l'atenció.

La polèmica es va originar fa dos mesos, quan un veí de la cala Balmins, on tradicionalment han conviscut nudistes i usuaris del banyador, va reclamar al consistori que retirés uns cartells en què es qualifica la platja de "familiar" i es prohibeix dutxar-se nu. Els cartells continuen a la platja malgrat que la Direcció General de Ports de la Generalitat en va exigir la retirada, el mes de juny passat, pel seu "significat discriminatori".

HIGIENE
El consistori no ha volgut pronunciar-se públicament sobre aquesta recriminació, però fonts municipals van explicar ahir que l'ajuntament considera que la Generalitat no ordena la retirada dels cartells, sinó que adverteix que han de retirar-se "si són discriminatoris". El regidor de Medi Ambient i Paisatge, Josep Orriols, va declarar fa unes setmanes que la denominació de platja familiar "significa que la platja està oberta a tot tipus de públic, nudista o no". No obstant, va aclarir que es demana l'ús del banyador per dutxar-se o anar al xiringuito "per una qüestió de respecte i higiene". El regidor es va acostar ahir al lloc de la protesta, i tot i que va refusar fer declaracions, va qualificar la polèmica d'"artificial i gratuïta".
Jaume Marvà, un dels manifestants convocats per l'Associació Naturista de Sitges, va assenyalar que els nudistes no cometen cap delicte, i que l'únic que demanen és "que es respecti el marc legal". Marvà va recordar que les platges són competència del Govern central i no de l'ajuntament. "Sembla que ens volen fer fora de la cala Balmins, així que haurem de repartir-nos per les altres platges", va advertir.
Durant la protesta, convocada a les cinc de la tarda, la platja de Sant Sebastià estava abarrotada. Tot i que la majoria dels banyistes es van prendre amb naturalitat la presència dels nudistes, alguns vianants van formar grups al passeig marítim per fer fotos, i fins i tot es va sentir algun crit de "fastigosos". Desirée Aguilera, una de les manifestants, va treure importància a aquestes desqualificacions. "Hi ha hagut respecte, però sempre hi ha gent que ens veu com persones extravagants"."

Font: El periódico de Catalunya