Carregant pàgina...

¿Vols col·laborar amb el Blog del CCN?

Si vols col·laborar amb el Blog del Club Català de Naturisme pots enviar les teves cròniques, notícies, anècdotes,... fent click aquí

28 de juliol 2008

Sitges ha de retirar cartells d'una platja nudista

Hola,

adjunto informació sobre la polémica del cartell de Platja Familiar a la Cala Balmins de Sitges.

Salutacions al natural,

Víctor

"La Generalitat ha instat l'Ajuntament de Sitges a retirar els cartells que defineixen la cala Balmins com a "platja familiar". En aquest espai, de llarga tradició nudista, conviuen diàriament nudistes i banyistes que no ho són, de manera que la col.locació d'aquests rètols i d'unes icones que indiquen la prohibició de dutxar-se sense cap peça de roba van portar fa unes setmanes un veí de la zona a sol.licitar que els suprimeixin. La petició va motivar que el 30 de juny passat la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes es dirigís per escrit al consistori plantejant la retirada de les indicacions, que encara continuen visibles als llocs on van ser col.locades.
El veí es va dirigir a la Generalitat en una instància en què al.legava que la col.locació dels cartells no s'ajusta a les competències municipals i que resulten "inconstitucionals". Com a resposta, la direcció general va requerir a l'ajuntament que els retirés "pel seu significat discriminatori".




PETICIÓ D'ACLARIMENTS
El consistori ha demanat aclariments a la Generalitat per determinar "la base jurídica de la petició", expliquen fonts municipals. Josep Orriols, regidor de Medi Ambient i Paisatge, precisa que la denominació de platja familiar "significa que està oberta a tot tipus de públic, nudista o no". I afegeix: "Encara que el codi penal espanyol no castiga el nudisme, demanem l'ús del banyador per dutxar-se o anar al xiringuito per respecte i higiene".
Segons Àngels Parés, representant municipal d'ERC que va presentar una pregunta sobre aquest assumpte en el ple celebrat dilluns passat, "el cartell és dissuasori per als nudistes i fent-ne ús l'ajuntament està vulnerant el principi de llibertat de l'individu".
Orriols detalla que els rètols es van col.locar a la cala Balmins "expressament" per "indicar que aquesta platja és apta per a tothom". "Si algú se sent ofès pel nudisme, a Sitges hi ha 17 platges més", afirma el regidor.
Sense que estiguin clares les connotacions de la denominació "platja familiar", o si fa referència a les característiques geogràfiques i de serveis, un grup de persones organitzades al voltant de la web www.playasfamiliares.org es queixen que "des de fa uns quants anys s'ha assignat a col.lectius nudistes espais públics, mentre que la resta dels ciutadans no tenim espais on puguem disfrutar en un ambient apte per a les famílies".
"Aquest no és el significat que nosaltres li donem", assegura Orriols. I afirma que la senyalització està en sintonia amb l'ordenança de civisme que l'ajuntament va posar en marxa fa dos anys "que recomana vestir adequadament i l'ús de la samarreta als espais públics". L'ordenança proposa cobrir-se al carrer per estètica, encara que no contempla l'aplicació de cap sanció en cas d'incompliment.

Fuente: El Periódico de Catalunya

1 comentari:

Jordi Ese Erre ha dit...

Hola!
Us saludo per primera vegada ja que us acabo de coneixer com a associació i m'hi acabo de registrar. Hi he entrat pèr buscar una informació i m'he topat amb aquest escrit sobre Sitges, el meu poble i en el que practico el naturisme a l'esmentada platja de Balmins. El ja famós cartell el van posar l'any passat i recordo com jo comentava la meva indignació amb amics amb els que comparteixo les estones de platja i ara me'n penedeixo de no haver.me mogut abans i haver aguantat la doble discriminació: la primera en contra de la meva llibertat d'anar a la platja nu i la segona respecte al concepte de familia retratat al cartell, que no hi ha families monoparentals, amb dos membres del mateix sexe, solters,...?