Carregant pàgina...

¿Vols col·laborar amb el Blog del CCN?

Si vols col·laborar amb el Blog del Club Català de Naturisme pots enviar les teves cròniques, notícies, anècdotes,... fent click aquí

09 de maig 2008

L'assalt del 'cibervoyeur'

Hola, adjunto un escrit del diari El Periódico sobre el Voyeurs (mirons)

Salutacions al natural,

Víctor

"La seva especialitat són les males arts de l'aguait: van pel món amb un bon mòbil a la butxaca --dotat d'una bona càmera-- i simplement esperen que sigui el moment de disparar. Els detalls no els deixen pas a l'atzar: saben perfectament on anar, per on moure's, per quin forat, darrere de quina cortina apuntar l'objectiu. Saben de sobres quin és el millor lloc per asseure's com si res i tot seguit fer fotos de dones semidespullades a la platja, i coneixen perfectament l'art de dissimular: ¿Jo, fent fotos? S'equivoca, senyora, jo estava enviant un missatge. I, naturalment, saben la manera de divulgar després el material, que és possiblement la part més senzilla: hi ha desenes de pàgines web per fer-ho.
Ha arribat el cibervoyeur i s'ha d'anar alerta. Alerta a les platges, als gimnasos, als emprovadors de les botigues i als grans magatzems. L'Observatori Espanyol d'Internet (OEI) adverteix que només a Espanya hi ha mig miler de pàgines dedicades a divulgar les fotos robades a les platges. I si són platges nudistes, millor. El voyeur modern no salta de sostre en sostre armat amb un binocle o un telescopi, i allò que descobreix i el diverteix ho vol compartir, de manera que els mòbils d'última generació li vénen com l'anell al dit. Fa fotos sense que ningú se n'adoni i després les divulga, o les intercanvia amb altres, sempre a la xarxa. Tot un perill.

Guia d'emprovadors
Internet és el final del procés: la gran finestra dels voyeurs està sempre oberta. Però també pot ser el començament, el lloc on s'inicien els menys bregats per saber on es poden fer les millors fotos. "A Valladolid us recomano els emprovadors Zara dona del centre comercial Vallsur". "Per als valencians: el Mango del carrer de Xàtiva és impressionant". "Els provadors del Zara són de porta de fusta, però hi ha forats a les frontisses". Quan es parla de Barcelona apareixen els provadors de dos centres comercials de la ciutat: Roca Village i Granvía2. Les platges més esmentades són Barcelona i Benidorm. De fet, la Plataforma Platges Familiars.org va demanar ahir a les diferents comunitats autònomes la creació d'espais per a ús familiar en platges i piscines públiques davant la polèmica de les fotos robades.
Donat que es tracta d'observar, de dissimular quan la situació es posa difícil i en tot cas de passar desapercebuts, els voyeurs han aconseguit no ser encara un problema per a les grans botigues. "En principi no tenim constància d'aquest problema", expliquen fonts d'El Corte Inglés. Els seus provadors apareixen esmentats en algun fòrum voyeur. Els que sí que han detectat els voyeurs i han pres mesures són els gimnasos. Les seves seus acullen dos espais vulnerables: les dutxes i els vestidors. "Fa tres anys vam tenir algunes queixes --explica la portaveu de la cadena Dir--. Vam comprovar que eren fundades i vam decidir vetar el mòbil als vestidors. Allà no hi ha cobertura, així que si treuen el telèfon ja és bastant sospitós".
L'últim informe de l'OEI crida l'atenció sobre aquest fenomen a les platges, però diu que no s'ha d'oblidar que el voyeur del mòbil va lliure i sense control. Gimnasos. Vestidors. Discoteques, si el deixen actuar. Locals de sexe. "De vegades se te'n cola algun que treu el telèfon i fa o intenta fer una fotografia --explica Juani de Lucía, propietària de la sala Bagdad de Barcelona--. Però està totalment prohibit, així que sempre hi ha algú de seguretat que li demana que esborri la foto o que desi el mòbil".
¿Com es pot saber que algú està enviant un missatge i no fent una foto? ¿Arribarà el moment que tothom es taparà amb les mans cada vegada que algú tregui un telèfon? "Aquí ja passa", diuen a Dir. Austràlia va implantar fa temps el veto als mòbils en platges de Sydney, i les marques japoneses reben cada vegada més pressió per treure models que emetin una alarma al fer una foto. A Espanya hi ha poques detencions.
"Compte amb els voyeurs --avisa el director de l'OEI, Francisco Canals--. Ara disposen de tecnologia". Les platges no canvien però la tecnologia sí: el voyeur va cada vegada més ben armat. Amb sort li toca de tant en tant una d'aquelles dones que de vegades apareixen als xats: "Estava buscant fotos de dones despullades a la platja... ¡i em vaig trobar a mi! No us podeu imaginar l'impacte, tios".
Li faria la feina més fàcil."


Enviat per: Víctor - CCN

1 comentari:

Anònim ha dit...

Victor mil y una felicitaciones (y admiraciones) por el esfuerzo... ¿pondran algun dia en la web un enlace directo?
bueno... me iré pasando... y leyendo... e intentando comentar con cabeza...

saludos
nupy

PD. este post es peligroso...la gente puede usarlo como excusa para no intentarlo... o peor... para decirte simplemente que eres un exhibicionista...
El miedo nunca deberia ser una excusa o un argumento... si no... ¿quién sale ganando?